Helgen & HalloWeen..!

publicerat i Dagbok*;

I fredags blev d repris på först träning och sedan middag framför idol!
Helt klart avkopplande att få träna innan helgen! :-)
d ska få bli fredags tradition! :-)


Min aioli, öl bröd & massa räkor! :-)

I lördags hade vi bjudit hem vännermiddag &
för att titta på premiären av "Så Mkt Bättre"
D blev en grymt lyckad kväll, med mkt skratt, sång, dans m.m
Slutade med övernattning då vi höll på så sent! :-)
Men sååå kul!


Här kan man nog inte tro att d é jag som lagat maten..! HaHa..


Tre entrecote stekar fick åka in i ugnen..


Till massa rödbetor, sockerärtor gjorde jag även cocktail tomater i ugnen!


Alla vi som åker till thailand nuuuu "snart" (siste november) ;-))


Citron é ett MÅSTE till entrecote!


Våra tre bus ungar för kvällen! :-) Hoppa över soffkanten va grejen!

Tack alla ni fina vänner för en grymt rolig lördag!
Älskar er, å d kan inte bli bättre än att vi åker på semester tillsammans!
Längtar såå enormt nuu!

Idag har jag jobbat fm & sedan va jag å fixa mig ett nytt pass! Äntligen! :-)
Sedan har jag å Vincent firat halloween genom å fixa till våran
inköpta pumpa från i fredags, då vi ej hann göra den!
Sedan rostade vi pumpa kärnorna i salt å chili,
som vi knaprat på under dagen! Gott! 


Våran lilla pumpa som lyser i hallen..!


Våra pumpa kärnor!

Hoppas ni haft en trevlig helg & halloween!
Nu ska jag fräscha upp mig efter träningen
& sedan hopp i säng!

Natti Natt!

Bio, Ankor & Ikea!

publicerat i Dagbok*;

I söndags blev d juh bio med Lisa & Wilmis! 




Vincent diggade dessa STORA nallar!


Han lyckades tillochmed välta tiger en gång! :-)


Sötisarna på bio!

I måndags va d gott väder, & jag slutade 12,
så vi gick bort till ankorna med Lisa & Wilmis!


Kaffet värmen en gott, solen luras nu! D é KALLT! Brr..


Många ankor som va hungriga!

Idag skulle vi gått till flätan, med Lisa hörde av sig imorse å sa att
verken hon lr Jessica skulle dit, så då ville inte Vincent heller!
Så min tanke blev direkt, att nu ska jag fixa mig ett nytt pass,
har skjutit på d länge, å jag vill strycka ett streck på min
"To Do List"  innan thailand!
Typiskt nog mötes vi av en skylt på dörren då vi kom fram!


HaHa.. Va é oddsen..?! Så nedrans typiskt! :-/

Eftersom d inte blev flätan å Vincent ville leka av sig,
blev d en tur till ikea! Man kan ju lämna in sina barn där..
Å Vincent älskar att va där!
Så medans han va inne å lekte, gick jag i lugn & ro å kikade! :-)


Vincent inne på "Småland"


Passade även på att äta lunch innan vi åkte!

Nu blir d garderobs rensning & senare träning nere hos Ulla!


På Begäran..

publicerat i Dagbok*;



Chokladlasagne!
(Ska göras dan innan) ;-)


Chokladchiliplattor:
500g mörk choklad, 1msk chiliflakes, 1msk flingsalt.


Bred ut den tempererade chokladen på bakplåtspapper, och strö genast på chili & flingsalt
Bryt till lagom stora bitar när chokladen stelnat!


Chokladmousse med basilika:
2½ dl grädde, 125g mörk choklad, 60g råsocker,
10 blad färsk basilika, 2½ dl kall grädde.


Koka upp grädde, socker och basilika. Mixa blandningen i stavmixer.
Hacka chokladen och häll över i gräddblandningen, rör till jämn smet,
avsluta med att röra ner den kalla grädden.
Låt mogna i kylen minst 10 timmar.
När den ska användas, vispa med elvisp till en luftig konsistens!


Vit chokladmousse med vaniljstång:
2½ dl grädde, 125g vit choklad,
60g råsocker, ½ vaniljstång, 2½ dl kall grädde.


Koka upp grädde, socker och vaniljstång. Lyft ut vaniljstången och häll blandningen
över den hackade chokladen, rör till jämn smet,
avsluta med att röra ner den kalla grädden.
Låt mogna i kylen minst 10 timmar.
När den ska användas, vispa med elvisp till en luftig konsistens!


Varva flarn och fyllning på höjden, som en lasagne,
Avsluta med riven vit choklad, samt några basilika blad!


Skulle rekomendera att bara göra ett lager mousse av varje,
den blir väldigt mäktig! :-)


Lycka till!